‘DE AANPAK VAN ONZE COACH GAF ONS HOUVAST EN HIELP ONS ONZE DOELEN EXPLICIET TE MAKEN’

“Wij zijn Rens van Nistelrooij (39) uit Heesch en Arjen Wennekes (41) uit Renkum. Sinds juli 2016 staan we fulltime aan het roer van Blouww Bouwmanagement & ontwikkeling in Nistelrode. Met dat bedrijf richten we ons op het managen van verbouwingen en nieuwbouw voor de zakelijke markt en het in eigen beheer ontwikkelen van leegstaande panden tot woningen.

We besloten een eigen bedrijf te beginnen vanwege de vrijheid die je als ondernemer hebt om zelf keuzes te maken en jezelf te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan: welke projecten wil je uitvoeren? Welke klanten wil je bedienen? Wat is je aanpak op het vlak van acquisitie? Wanneer je als projectleider in loondienst diverse grote projecten hebt gedraaid, bereikt je ontwikkeling op een gegeven moment een grens: je beheerst je huidige werkzaamheden, maar doorgroeien is lastig. Iemand anders is immers verantwoordelijk voor de verkoop. Als ondernemer, daarentegen, krijg je te maken met alle aspecten van bedrijfsvoering. Dat is uitdagend en motiverend. Ook signaleerden we dat er vraag is naar een flexibele no-nonsens partij die complexe nieuwbouw- en verbouwprojecten oppakt voor de klant.

Als je goed hebt nagedacht over wat je te bieden hebt, aan wie en waarom, bouw je vertrouwen op in je diensten en straal je dat uit naar de klant.

Vliegende start
We maakten met ons bedrijf een vliegende start. Toch hadden we na een half jaar behoefte aan een sparringpartner omdat we wilde weten of we op het goede spoor zaten. Met coach Paul van Teeffelen hadden we direct een klik. Waar staan we over vijf jaar? Richten we ons op de juiste doelgroep? Zijn aanpak, hij werkt volgens de methode ‘Strategie met ballen’, gaf ons houvast en hielp ons onze doelen naar elkaar toe expliciet te maken – als je samenwerkt is dat zeer belangrijk. We zijn met het oog op financiële stabiliteit op zoek gegaan naar klanten met wie we een langdurige, zakelijke relatie konden opbouwen. Daarom richten we onze pijlen nu hoofdzakelijk op de zakelijke markt. Als je goed hebt nagedacht over wat je te bieden hebt, aan wie en waarom, bouw je vertrouwen op in je diensten en straal je dat uit naar de klant. Het ondernemen heeft ons als veel gebracht. We hebben nu een goed team op een fijne locatie. Met die basis kunnen we doorgroeien, nieuwe opdrachten werven en zo de stijgende lijn vasthouden.”